kunst
op
school


 

Noord-Holland in Proza, Poëzie en Prenten


Het dagelijks leven is zo normaal dat je het bijzondere er niet van inziet...
De gesprekken om je heen zijn zo vanzelfsprekend dat het aparte je ontgaat...
De omgeving waarin je opgroeit is zo gewoon dat je het opmerkelijke niet waarneemt ...
In deze tentoonstelling staat de eigen provincie centraal met zijn duinen, polders, het vele water, de eeuwige wind en zijn eigenzinnige bewoners. Voor elke gemeente heeft een beeldend kunstenaar én een schrijver een werk in opdracht gemaakt. Poëtische herinneringen in een soms heel persoonlijk perspectief, maar ook vermakelijke en kritische verhalen over (ook minder welgevallige) veranderingen in de beschreven gemeente. Uit de bibliofiele uitgave die hiervan is verschenen is een selectie gemaakt.
In het project gaan ook de leerlingen aan de slag om hun visie over hun eigen omgeving vorm te geven in woorden en beelden.
Sam Middleton - Guus Kuijer
Deelnemende kunstenaars
34 beeldend kunstenaars en 34 schrijvers zoals Jeroen Henneman, Anton Heyboer, Jan Sierhuis, Gerrit Kouwenaar, K. Schippers, Kees van Kooten en nog vele anderen.
Begeleidend materiaal
• Docentenhandleiding met teksten walkmantour, afbeeldingen van de kunstwerken, voorbereidende en verwerkingslessen, CD met 10 literaire bijdragen uit de tentoonstelling
• Walkmantour met kijkwijzer
• Leskoffer, alleen bij opstelling in school
Omvang en benodigde ruimte
Tien panelen van 1,10 m breed, telkens twee panelen aan elkaar gekoppeld. Eén vitrine van 70x70 cm gekoppeld aan de eerste twee panelen. Twee panelen van 70 cm breed. De panelen zijn 2,06 m hoog.
Ongeveer 15 strekkende meter wandruimte of 40 m² bij een ruimtelijke opstelling is nodig.