actueel


 
kunstroute doorgeven?

Staat uw kunstroute of manifestatie hier niet bij? Geef deze dan door aan de

kunstroutes, atelierroutes en manifestaties


  Gooi en Eemland Art Fair 2008
  Van 26 tot en met 28 september 2008 vindt de 7e editie van de Gooi- en Eemland Art Fair (GEAF) plaats in de Dudok Arena Hal in Hilversum. De bekende Gooise kwaliteitskunstbeurs is het podium van galeriehouders van nationale en internationale bodem. Naast Nederland zijn België, Spanje, Duitsland en Frankrijk zijn vertegenwoordigd met toonaangevende galerieën. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de GEAF 2008, die een aantrekkelijke variatie aan betaalbare moderne- en hedendaagse kunst biedt.
  Het aanbod van de beurs omvat moderne en hedendaagse kunst, waaronder schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen en litho’s. Ook bronzen, keramische en ijzeren beelden, evenals topcollecties glassculpturen zijn te bewonderen. Tot slot vindt de bezoeker op de GEAF diverse exclusieve collecties handgemaakte, unieke sieraden.
  Bezoekers kunnen op de website vast een voorproefje nemen op hun beursbezoek. De site geeft uitgebreide informatie over het gevarieerde aanbod van de deelnemende galerieën. Vrijkaarten zijn verkrijgbaar bij de deelnemers, maar kunnen ook via de website eenvoudig worden gedownload.
  Veldwerk: 6 september - 5 oktober 2008
  Stichting Veldwerk EXPO Wormerland is een kunstenaarsinitiatief dat sinds 2001 een beeldende kunst - en poëzieroute organiseert in de Schaalsmeerpolder, een oud veenweidegebied van Natuurmonumenten bij Oostknollendam. Tijdens een twee uur durende wandeling via de Schaalsmeerdijk kunt u genieten van beeldende kunst en poëzie op locatie. In schuurtjes en stallen, in het water en in de weilanden zijn kunstprojecten te zien van internationaal bekende kunstenaars. Zij laten zich in hun werk inspireren door de omgeving en de geschiedenis van dit bijzondere natuurgebied. Op sommige momenten beleeft u film, theater en muziek. De opening vind plaats op de Poelboerderij op zaterdag 6 september om 14.00 uur.

  Openingstijden : Bezoekers kunnen de gehele maand tijdens een wandeling genieten van de buitenprojecten. De binnenlocaties zijn open van wo. t/m zo. van 10.00 – 17.00 uur.
  Parkeren : Poelboerderij, Veerdijk 106 , Wormer .
  NS : station Wormerveer, buurtbus Oostknollendam
  entree t/m 12 jaar en C.K.V. € 4,- volwassene € 6,-
  incl. informatie over de kunstwerken en koffie met een veldwerkkoekje.
  Meer informatie
  Atelierroute Badhoevedorp 4 en 5 oktober
  Op 4 en 5 oktober vindt de open atelier route langs kunstenaars in Badhoevedorp, Lijnden, Zwanenburg, Halfweg Vijhuizen. Opening vrijdag 3 oktober 2008 17.00 uur Galerie Kunst 2001, Dorpshuis Snelliuslaan 3 Badhoevedorp. Daar wordt per deelnemende kunstenaar een kunstwerk geëxposeerd en u vindt er de route & informatie. Kijk voor deelnemers, openingstijden en overige informatie op
  Atelierroute Zaastad/ Wormerland 2008
  Op 4, 5, 11 en 12 oktober vindt de atelierroute Zaanstad/ Wormerland 2008 plaatst. Op 4 en 5 oktober in het zuidelijk deel van de Zaanstreek, op 11 en 12 oktober in het noordelijk deel van de Zaanstreek. De overzichtsexpositie is in het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaadijk, . Op vrijdag 3 oktober begint de atelierroute met een opening in het Weefhuis van 17.00 tot 19.00 uur.
  Kunstkracht 12
  Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2008 staat Zandvoort aan zee bol van kunst en cultuur. Vanaf 11.00 tot 18.00 uur bruist de badplaats. Met een Open Atelierroute, met straattheater, kunst op de straat en op het strand, een prachtig concert op zondagavond in de kerk op het kerkplein, expositie in het wooncomplex “Gasthuishofje” en in het Zandvoorts Museum.
  Voor het exacte programma en klik door met < Kunstkracht 12 >
  Kunst10daagse Bergen
  Kunst is grenzeloos’ is het thema van de Kunst10daagse 2008. De volgende Kunst10daagse is van vrijdag 17 oktober tot zondag 26 oktober 2008.
  Dit thema kunnen we op verschillende manieren interpreteren. Tijdens de Kunst10daagse zien we daarvan veel voorbeelden. Zo zijn we met het contracteren van Argentijnse topkunstenaars geografisch al grensoverschrijdend bezig. Maar ook de diversiteit van de kunstvormen, die op het evenement geëxposeerd worden, is grenzeloos. Het thema laat veel ruimte voor initiatieven.
  Meer informatie op
  Kunstlijn Haarlem
  Kunstlijn Haarlem is een manifestatie van moderne beeldende kunst die jaarlijks in het eerste weekend van november in Haarlem en omgeving gehouden wordt. Dit jaar vindt de Kunstlijn plaats op 31 oktober, 1 en 2 november. Ruim tweehonderd kunstenaars exposeren hun werk in eigen atelier, galeries, musea of in tentoonstellingen op diverse locaties in Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Haarlemmerlieden, Spaarnwoude, Velsen en Vijfhuizen.