actueel
 
wat is digi K.I.P?

Digi K.I.P brengt het laatste nieuws over kunst en vormgeving uit Noord-Holland. Lees hier alles over beelden in de openbare ruimte, subsidiemogelijkheden, nieuwe tentoonstellingsruimtes, kunstroutes, publicaties en bijzondere kunstenaarsinitiatieven. Berichten voor digi K.I.P kunnen gestuurd worden naar de
digi K.I.P archief


lees meer
nieuws van CBK Noord-Holland

lees meer
meer nieuws

Wilt u ook van andere organisaties of kunstlocaties nieuwsbrieven ontvangen over beeldende kunst, vormgeving of archiotectuur, laat dan per e-mail weten via onderstaande links.digi K.I.P, kort nieuws uit de provincie


   Kunstweek 2 t/m 11 november
   De Kunstweek organiseert jaarlijks een grootschalige landelijke promotie van Nederlandse kunst en kunstenaars. Dit jaar is de Kunstweek van 2 tot en met 11 november. Galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea bieden extra activiteiten en speciale aanbiedingen. Zie voor kunstroutes (ook in Noord-Holland) en het hele programma


    

   Kunst aan stijlwand
   Kunstcentrum Zaanstad presenteert vanaf zaterdag 3 november: ‘Bij de Styliste aan tafel’. In uiteenlopende stijlwanden, vormgegeven door styliste Saskia Huiting, kunt u zien hoe een kunstwerk uw wooninrichting kan bepalen. Deze speciale kunstwanden zijn geïnspireerd door de collectie van Kunstcentrum Zaanstad en leggen een link tussen kunst en interieurvormgeving. U kunt de stijlwanden in Kunstcentrum Zaanstad bekijken of u aanmelden voor een persoonlijk stijladvies. Voor meer informatie over de adviesdagen    

   Symposium Great Expectations
   Het internationale symposium Great Expectations – Art & Opportunities in the United Arab Emirates gaat over de culturele ontwikkelingen in de Verenigde Arabische Emiraten en de kansen aldaar voor Westerse culturele organisaties en bedrijven, in ING House Amsterdam op donderdag 8 november 2007 van 14.30 tot 22.00 uur.

   Tijdens dit bijzondere, eenmalige netwerk evenement komen de direct betrokken en verantwoordelijke bestuursleden en functionarissen uit de Verenigde Arabische Emiraten, de Golf regio en Europa in Amsterdam samen.
   De volgende sprekers staan op het programma:
   Bruno Maquart (Executive Director of Agence France-Muséums, an agency founded by the French cultural institutions to manage the Louvre Abu Dhabi museum project). Onderwerp: samenwerking met Abu Dhabi bij de totstandkoming van een dependance van het Louvre in Abu Dhabi.
   Rita Aoun-Abdo (Abu Dhabi Tourism Development and Investment Company)
   Onderwerp: achtergronden van het megabouwproject op Saadiyat Island
   Jack Persekian (Artistiek Directeur van de Sharjah Biennial)
   Onderwerp: Sharjah Biennale, een bijzonder kunstevenement van hoog niveau
   John Martin (Medeoprichter en Directeur van de DIFC Gulf Art Fair)
   Onderwerp: het succes van de Gulf Art Fair, de eerste grote moderne kunstbeurs in het Midden-Oosten
   Voor meer informatie zie:
    

   Ontwerp gedenkteken abdij
   De provincie Noord-Holland voert in het kader van het ‘Jaar van het Religieus Erfgoed-2008’ een project uit rond de Abdij van Egmond. Onderdeel hiervan is het plaatsen van een gedenkteken bij de Abdij die als eyecatcher dient en een symbolisering is van de sacrale en mysterieuze sfeer van dit gebied. De Abdij van Egmond is een van de belangrijkste plekke in de vroege geschiedenis van Noord-Holland. De allereerste machthebbers van West-Nederland woonden hier en het was het intellectuele en spirituele centrum van deze regio.
   Hiervoor organiseert de provincie een ontwerpwedstrijd. Omdat het gedenkteken eind april geplaatst moet worden, zal het definitieve ontwerp eind 2007 goedgekeurd moeten worden. Bent u de kunstenaar die snel tot een goed ontwerp kan komen, het tot uitvoer kan brengen én binnen het budget van €40.000,-- kan blijven? Stuur dan vóór 30 november 2007 een ontwerpschets aan: Provincie Noord-Holland, Directie Beleid, Wing Che Wong, Sector Cultuur en Cultuurhistorie, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem.    

   Grootouders en ik
   De boekenweek 2008 heeft als thema 'Van oude menschen….' In dat kader organiseert Corrosia! CBK Flevoland in Almere de tentoonstelling Grootouders en ik in maart 2008. Beeldend kunstenaars die hun grootouder(s) op enigerlei wijze hebben geportretteerd. kunnen afbeelding(en) naar sturen waarna contact wordt opgenomen. Corrosia! Markt 5-11, 1354 AP Almere. (036)-521 59 29.

    

   www.design.nl
   Vanaf 31 oktober is de internationale online gids voor iedereen die geinteresseerd is in alles wat er in Neederland gebeurd op het gebied van design. de site biedt recent nieuws over producten en interviews met designers, een internaltionale agenda met design events, tentoonstellingen, columns en tips.


    

   Dutch Design Idols
   Hoe ziet het Dutch Design van de toekomst eruit? Wie is de aankomend topdesigner van Nederland? Op 18 oktober vindt de spetterende eindronde van de competitie 'Dutch Design Idols' plaats voor aanstormend design-talent. De tien geselecteerde designers presenteren én verdedigen op deze avond hun nieuwe producten. De jury, bestaande uit: Chris Kabel (ontwerper), Ted Langenbach (o.a. Now & Wow) en Mare Nieborg (trendwatcher) zullen de ontwerpen beoordelen. De avond wordt gepresenteerd door Lucas Verweij (directeur Academie voor Bouwkunst Rotterdam en oud-student aan de Design Academy Eindhoven).
   De geselecteerden zijn: Saakje Visser, Olav van der Beek (Artez Arnhem), Rachel Jenkins, Fumiaki Goto, Hunn Wai, Lemberthe Regis en Anna Iwansson (Design Academy Eindhoven), Winde Rienstra (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Eefje Schenk (Academie Beeldende Kunst Maastricht), Nada van Dalen, Niels Brinkman, (Willem de Kooning Academie, Rotterdam)
   De winnaar van de avond gaat naar huis met o.a. een stage bij Droog Design én een productpresentatie bij Vivid Gallery

    

   Zaanbodem kunstkrant
   Woont u in de Zaanstreek? Is het u dan al opgevallen? U heeft een geheel nieuwe krant ontvangen. ZaanBodem - exclusief voor de Zaanstreek - is namelijk de eerste huis-aan-huiskrant (elk kwartaal) in Nederland over beeldende kunst. Maar vooral ook een krant waar de lezer inspiratie vandaan haalt. De Zaanstreek zit vol creativiteit en kunstenaars. Op 3 oktober is de eerste editie van Zaanbodem gepresenteerd. Ga naar voor de artikelen en column.