actueel
 
wat is digi K.I.P?

Digi K.I.P brengt het laatste nieuws over kunst en vormgeving uit Noord-Holland. Lees hier alles over beelden in de openbare ruimte, subsidiemogelijkheden, nieuwe tentoonstellingsruimtes, kunstroutes, publicaties en bijzondere kunstenaarsinitiatieven. Berichten voor digi K.I.P kunnen gestuurd worden naar de
digi K.I.P archief


lees meer
nieuws van CBK Noord-Holland

lees meer
meer nieuws

Wilt u ook van andere organisaties of kunstlocaties nieuwsbrieven ontvangen over beeldende kunst, vormgeving of archiotectuur, laat dan per e-mail weten via onderstaande links.

digi K.I.P, kort nieuws uit de provincie


   Waterland Art Gallery Nieuwsbrief
   Met ingang van oktober start Waterland Art Gallery een maandelijkse digitale nieuwsbrief voor haar relaties. Wilt u op de hoogte blijven van de exposities en activiteiten zoals vernissages, wijnproeverijen, concerten, readings en performances, geef dan uw naam, postadres en e-mail adres op aan de galerie via .
   U ontvangt dan iedere maand de nieuwsbrief met het laatste nieuws over lopende en toekomstige exposities en berichten over nieuw werk in stock.


    

   Nieuwe conservatoren Zuiderzeemuseum
   Per 1 oktober 2008 is een nieuw team bij het zuiderzeemuseum verantwoordelijk voor het museumbeleid en de vorming van de collectie. In plaats van de traditionele constructie waarbij conservatoren in dienst zijn van het museum heeft het Zuiderzeemuseum gekozen voor deskundigen met een nationale uitstraling die middenin de samenleving staan. Het curatorium bestaat uit drie groepen specialisten, wetenschappers en conservatoren behour& beheer. Naast het curatorium kunnen voor specifieke projecten ook gastconservatoren worden aangesteld.

    

   Kunstopdracht gemeente Alkmaar
   De gemeente Alkmaar vraagt professionele kunstenaars om voor de aan het Noord Hollands Kanaal gelegen Nieuwbouw Helderseweg een kunsttoepassing te ontwerpen die zich tot de uitgesproken lijnentaal en het ritme van het gebouw verhoudt.
   Budget € 90.000,-
   Lees meer

    

   Monique Thoonen nieuwe directeur DDiD
   Per 1 september 2008 is Monique Thoonen (38) nieuwe directeur van Dutch Design in Development (DDiD). Na haar studie HTS Bedrijfskunde (richting textiel) heeft Thoonen buitenlandse werkervaring opgedaan in onder andere Hongkong, waarna ze als categorie manager bij WE en HEMA heeft gewerkt.
   DDiD koppelt Nederlandse ontwerpers aan kleine producenten in ontwikkelingslanden. Samen met lokale ontwerpers en ambachtslieden worden nieuwe producten zoals kleding, sieraden en lampen ontwikkeld die passen in de hedendaagse westerse markt. DDiD biedt Nederlandse ontwerpers de gelegenheid om inspiratie op te doen en te werken in andere omstandigheden met vaak nog niet eerder gebruikte materialen en technieken.
   Producten die in samenwerking met DDiD zijn ontwikkeld, worden inmiddels succesvol verkocht in exclusieve woon- en modewinkels in Nederland en via diverse webshops. Daarnaast gaat DDiD de komende tijd meer nadruk leggen op het overdragen van kennis op het gebied van design, zowel wat betreft productontwikkeling alsook visuele communicatie. Door trainingen van DDiD wordt die kennis bij de creatieve sector in ontwikkelingslanden vergroot hetgeen een impuls aan de afzetmogelijkheden in Europa geeft.


    

   KrijnenKemnaKenauKasting
   Beeldend kunstenaar Cees Krijnen en casting director Hans Kemna zijn op zoek naar kenaus van nu! Kent u een sterke, bijzondere, struise, zelfstandige, maatschappelijk betrokken, bevolgen vrouw uit Haarlem of omgeving? Draag haar dan voor om geportretteerd te worden voor de eeuwigheid. De portretten worden gemaakt tijdens de intake dagen in de galerie Tanya Rumpff, Spaarnwouderstraat 74 Haarlem (de straat waar Kenau haar hele leven heeft gewoond) om vervolgens direct tentoongesteld te worden. De intake vindt plaats op 24, 25, 26 september 2008 van 12.00 tot 19.00 uur. Aanmelden via of 023-5312114

    

   Allerzielen Alom genomineerd
   De doden niet verzwijgen, maar vieren om wie ze waren en wat ze nog te vertellen hebben. is genomineerd voor de 2-jaarlijkse voor het beste initiatief op het gebied van de uitvaart en het levenseinde. De vakjury, bestaande uit Jacobine Geel (theologe/tv-presentatrice), dr. Frits Scholten (Senior Curator of Sculpture van het Rijksmuseum) en prof. dr. Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis Leuven), heeft Allerzielen Alom samen met www.herinnerdingen.nl en Stichting de Eenzamen Uitvaart genomineerd voor de prijs van € 25.000,-.
   Allerzielen Alom is een initiatief van Ida van der Lee, in samenwerking met Projectbureau Zaanstreek, Kunst en Cultuur Noord-Holland en Kunstenaars & Co.


    

   Beek als Bron
   In het weekend van 13 en 14 september 2008 vindt er in Beverwijk (Noord-Holland) een kleine en unieke kunstmanifestatie plaats op en rond een paradijselijke plek die Beverwijk nog rijk is: de Scheijbeeck.
   De manifestatie bestaat uit een korte kunstwandeling van ca. 2 km. Landelijk bekende kunstenaars als Fiona de Bell, Jan Dietvorst, Florentijn Hofman, Lambert Kamps, Birthe Leemeijer, Regula Maria Muller, Pé Okx, Sander Rood, Johan Rumpt, Roy Villevoye, Tine van Wel, Ruth van Beek, Kaj ter Borgh, Stefan Kasper, Cees Krijnen/V.J. Fratsemacher en Ellen de Vries begeleiden met hun werk de bezoekers op hun pad. Zij beantwoorden de vraag of er - los van het verleden - ook nieuwe oases denkbaar zijn.
   Wie deze kunstwandeling maakt, ervaart een sprookjesachtig avontuur dat overdag, maar ook ’s avonds en ’s nachts kan worden beleefd. De manifestatie duurt één etmaal. Licht, geluid, grote objecten en strooiwerk leiden de nieuwsgierige wandelaar langs de beek.

   Kunstmanifestatie Beek als Bron: 13 september van 16.00 uur tot 14 september 16.00 uur. Start: huize Scheijbeeck, Velserweg 2, Beverwijk. (nabij Station Beverwijk)    

   Je droomproject realiseren?
   Fonds BKVB viert zijn twintigjarig bestaan op een manier waarbij de kunstenaar op een bijzondere manier centraal staat. Heb je een droomplan? Plan voor een bijzonder project of een ander goed idee? Maak een afspraak om je plan tussen 20 oktober en 20 november live te presenteren aan een speciale commissie. Er zijn geen formulieren. De uitslag is de volgende dag bekend. Aanmelden kan in principe tot 17 november, maar vol is vol. Zie voor meer informatie