nieuwsbrieven
 

nieuwsbrief 2 Symposium Culturele Planologie


CBK Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland nodigen u uit voor het Symposium Culturele Planologie Plannen met Verbeelding. Het symposium vindt plaats op woensdag 22 juni 2005, van 09.30-18.00 uur in de Lichtfabriek in Haarlem.
Aanleiding
Na ruim twee jaar actief beleid op het gebied van culturele planologie in Noord-Holland vinden de Provincie Noord-Holland en CBK Noord-Holland het een goed moment om de opgedane kennis en ervaring uit te wisselen. Inmiddels lopen in Noord-Holland onder regie van de provinciale projectleider een dertigtal projecten.
Plannen met verbeelding wil u graag informeren over hoe u culturele planologie in de praktijk kunt brengen.
Voor wie?
Plannen met verbeelding is bedoeld voor:
1. Potentiële opdrachtgevers, zoals ambtenaren, planologen, gebiedsbeheerders en woningbouwcorporaties.
2. Potentiële culturele opdrachtnemers, zoals kunstenaars, vormgevers en landschapsarchitecten.

Het symposium wil opdrachtgevers stimuleren tot het opstarten van (nieuwe) projecten culturele planologie. Culturele opdrachtnemers krijgen informatie over wat culturele planologie in de praktijk is en hoe zij daaraan een bijdrage kunnen leveren.
Ida van der Lee
Programma
Het symposium biedt zowel plenaire presentaties als actieve kleine werkgroepen (in zogenaamde ervaringstafels), waarin deelnemers onder de inspirerende leiding van deskundige moderatoren met ontwikkelaars en uitvoerders praktijkvoorbeelden uitdiepen. De te behandelen projecten gaan van landschappelijk grootschalig tot het betrekken van bewoners bij hun wijk, van het Oer-IJ (landschapsverkenning door Jeroen van Westen) tot ‘t Vissershop (een project van Ida van der Lee rond de afbraak van een woonwijk).

Deelnemers aan Plannen met Verbeelding kunnen zich inschrijven voor twee werkgroepen. Potentiële opdrachtgevers worden in de gelegenheid gesteld om vragen en mogelijke cases in te dienen die tijdens de werkgroep 'Kwikfit' behandeld worden. U kunt uw casus beschrijven in het aanmeldformulier.

Tijdens het symposium wordt CBK Noord-Holland, de nieuwe afdeling van Kunst en Cultuur Noord-Holland, feestelijk gepresenteerd. Ook wordt het eerste nummer van het magazine K.I.P. (Kunst in de Provincie) overhandigd aan Gedeputeerde Rinske Kruisinga.

Klik hier voor het uitgebreide dagprogramma Plannen met Verbeelding.
Doe mee aan de prijsvraag!
Aan het symposium is een prijsvraag verbonden met een cultureel planologische ontwerpopgave voor kunstenaars met als thema 'Recreatie Actueel'. De ontwerpopgave betreft het Geestmerambacht (een gebied boven Alkmaar) en is actueel. Op deze wijze willen de organisatoren kunstenaars leren kennen die mogelijk aan komende opdrachten kunnen bijdragen. Aan deze prijsvraag is een geldbedrag gekoppeld. Voor informatie over de opgave klik hier. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen vanaf 9 mei op de website alle informatie over de prijsvraag vinden en een ontwerp indienen.
Aanmelden
Ben u geïnteresseerd in deelname aan het symposium? Schrijf u dan nu in via het de aanmeldbutton in deze nieuwsbrief of klik hier. U ontvangt binnenkort bericht over uw aanmelding.

Plannen met Verbeelding wordt georganiseerd in samenwerking met de Provincie Noord-Holland.