servicebureau
 

nieuwsbrief 1


Voor u heeft u de eerste editie van de digitale nieuwsbrief van CBK Noord-Holland, per 1 januari 2005 actief als nieuwe afdeling van Kunst en Cultuur Noord-Holland.
Deze nieuwsbrief informeert u over de activiteiten van CBK Noord-Holland en speelt in op de actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst en vormgeving in de provincie Noord-Holland.
Wat kan CBK Noord-Holland voor u betekenen?
CBK Noord-Holland is er voor iedereen die beroepsmatig bij de sectoren beeldende kunst en vormgeving is betrokken of hierin geïnteresseerd is, namelijk:
• Kunstenaars en vormgevers
• Gemeenten
• Bedrijven
• Organisaties
U kunt bij CBK Noord-Holland terecht voor informatie en advies. Ook zal CBK Noord-Holland activiteiten als symposia en workshops gaan organiseren waarmee u uw kennis kunt vergroten en inspiratie kunt opdoen. Meer weten? Klik hier en lees verder…
Bezoek de website van CBK Noord-Holland
Bij een nieuwe afdeling hoort een nieuwe website. U vindt hier alles wat u wilt weten over de activiteiten en diensten van CBK Noord-Holland. De agenda biedt actuele informatie op het gebied van kunst en vormgeving in de provincie Noord-Holland zoals tentoonstellingen, lezingen en workshops. Ook vindt u op de website oproepen aan kunstenaars of vormgevers, zoals deelname aan manifestaties. Neem een kijkje en surf naar .
Alie Kalverda (2004) Edouard Arsenian - Emerald expectations (2004)
Kunstenaarsbestand
CBK Noord-Holland is deze maand gestart met de opbouw van een kunstenaarsbestand waarin professionele kunstenaars worden opgenomen uit de provincie Noord-Holland (vooralsnog buiten Amsterdam). De eerste 100 kunstenaars zijn inmiddels benaderd. Begin 2006 worden vormgevers aan het bestand toegevoegd. Ons bestand is gekoppeld aan de landelijke portal waarop verschillende kunstenaarsbestanden uit het gehele land te raadplegen zijn. Naar verwachting kunt u medio dit jaar de eerste Noord-Hollandse kunstenaars op de website vinden. Uiteraard houdt CBK Noord-Holland u hiervan op de hoogte. U kunt zich als kunstenaar aanmelden voor het kunstenaarsbestand. Klik hier voor meer informatie.
Kunstwerk ORBINO krijgt tweede leven
In 2002 maakte Luc Deleu het kunstwerk Orbino voor de kunstmanifestatie Van IJ tot Zee 02. Het containerkunstwerk werd door Kunst en Cultuur Noord-Holland op Stortlocatie Nauerna geplaatst. Nadat Orbino twee jaar op deze locatie heeft gestaan, krijgt het een nieuw leven als kunstenaarslaboratorium in het weidegebied tussen Alkmaar en Bergen. Lees verder.
Symposium Culturele Planologie
De Provincie Noord-Holland en CBK Noord-Holland organiseren een symposium over culturele planologie, dat 22 juni 2005 zal plaatsvinden. Het symposium is bedoeld voor zowel (potentiële) opdrachtgevers - zoals ambtenaren bij gemeenten en provincie, organisaties op het gebied van landschapsbeheer, woningbouwcorporaties, project- ontwikkelaars -, als opdrachtnemers, de creatieve uitvoerenden - zoals beeldend kunstenaars en landschaps- architecten. Lees verder.
K.I.P.
In juni 2005 verschijnt het eerste nummer van het kwartaalmagazine K.I.P. (Kunst In de Provincie) van CBK Noord-Holland. In K.I.P. vindt u artikelen, interviews en reportages over alle aspecten van beeldende kunst en vormgeving in de provincie Noord-Holland. Iedereen die beroepsmatig actief is op het gebied van kunst en/of vormgeving in Noord-Holland komt in aanmerking voor een gratis abonnement. Zorg dat u de eerste K.I.P. te pakken krijgt en abonneer u nu. Lees verder.
Het electronisch duo S.S.S.
Art & Activity in Noord-Holland
Elke maand treft u in de nieuwsbrief een tip voor een activiteit op het gebied van beeldende kunst of vormgeving in Noord-Holland aan, zoals een bijzondere tentoonstelling, een festival, manifestatie of atelierroute. Heeft u suggesties voor deze tip? Mail dan naar

Van 5 tot en met 10 april 2005 vindt op elf locaties in Haarlem het festival )toon) plaats. Het festival wil verbanden leggen tussen ontwikkelingen in de beeldende kunst en muziek. De programmering biedt zowel acts die aantrekkelijk zijn voor een breed publiek als voor de hardcore fijnproevers. Van installatie tot DJ, van geluidssculptuur tot beeldconcert, van video-installatie tot soundscape. Voor meer informatie klik .
Oproepen
Kunstenaars
Tot ± 1996 heeft Kunst en Cultuur Noord-Holland (v/h Culturele Raad Noord-Holland) een kunstdocumentatie van Noord-Hollandse beeldend kunstenaars (buiten Amsterdam) bijgehouden. Heeft u hiervoor destijds documentatie aangeleverd en wilt u deze retour ontvangen? Stuur dan een e-mail aan . Let op: reageer uiterlijk 16 mei 2005. Daarna wordt alle resterende documentatie vernietigd.

Culturele instellingen
CBK Noord-Holland attendeert bezoekers via de agenda op de website op verschillende activiteiten op het gebied van kunst en vormgeving in de provincie.
U kunt de activiteiten van uw organisatie aanmelden voor opname in de agenda op onze website. Als uw aanbod past binnen de opzet van de agenda, krijgt u een inlogcode en een wachtwoord. Hiermee kunt u zelf eenvoudig en snel uw informatie en beeldmateriaal in de agenda plaatsen en actueel houden. CBK Noord-Holland houdt het recht om opgaven te weigeren. Voor meer informatie kunt u terecht bij .

K.I.P. het kwartaalmagazine van CBK Noord-Holland brengt in haar rubriek ‘signalementen’ bijzondere beeldende kunst activiteiten extra onder de aandacht, zoals de oplevering van een nieuw kunstwerk in de openbare ruimte, de verschijning van een overzichtscatalogus van een kunstenaar of het winnen van een designprijs. Het gaat om actuele zaken die spelen rond de verschijningsdatum van de eerste K.I.P. (medio juni). Meld uw signalement aan bij . Er bestaat een kans dat het als nieuwsflits in het magazine wordt opgenomen.

Overige oproepen
Op de website CBK Noord-Holland vindt u meer oproepen, zoals oproepen aan kunstenaars of vormgevers voor deelname aan prijsvragen of projecten. Heeft u een interessante oproep voor op de website? U kunt deze doorgeven aan .
Vragen en/of opmerkingen
Heeft u opmerkingen, vragen en / of suggesties over deze nieuwsbrief? Mail dan naar .