nieuwsbrieven
 

Nieuwsbrief 3


Voor u heeft u de tweede nieuwsbrief van CBK Noord-Holland. Deze nieuwsbrief informeert u over de activiteiten van deze afdeling van Kunst en Cultuur Noord-Holland en actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst en vormgeving in de provincie Noord-Holland.
Nieuw op de website
Culturele planologie is komende maand een hot item. Niet alleen vanwege het symposium culturele planologie Plannen met Verbeelding, maar ook vanwege het eerste nummer van het magazine K.I.P dat culturele planologie als onderwerp heeft. Maar wat houdt culturele planologie nou precies in? En wat voor een projecten spelen er op dit gebied in Noord-Holland? Aan de hand van een vijftal korte cases krijgt u een indruk. Lees verder…
Tessa Verder - Yellow Dress (2000) Liesbeth van Woerden - Zonder titel (2002)
De eerste 46 kunstenaars online
Bent u benieuwd wat Noord-Holland op het gebied van beeldende kunst te bieden heeft? Neem dan een kijkje in het Noord-Hollandse kunstenaarsbestand. De eerste 46 beeldend kunstenaars presenteren zichzelf en hun werk op onze website. U treft een diversiteit van kunstwerken aan, van kleurrijke portretten in olieverf tot theatrale eetconcepten.
U vindt onder andere werk van Tessa Verder. Deze Haarlemse kunstenares combineert portretfotografie met schilderijen van oude meesters uit vroegere eeuwen en wist zo de grenzen tussen heden en verleden uit. Liesbeth van Woerden maakt installaties, foto’s, objecten en videofilms. Haar werken komen voort uit een fascinatie voor ‘alledaagse’ voorwerpen en handelingen.

De tweede beoordelingsronde is inmiddels in gang gezet. Naar verwachting wordt de tweede groep Noord-Hollandse kunstenaars in juli aan het bestand toegevoegd. Wilt u zich opgeven voor het kunstenaarsbestand? Klik hier voor meer informatie of stuur een e-mail met uw adresgegevens naar .
Symposium Culturele Planologie
Op 22 juni 2005 vindt het symposium Plannen met Verbeelding in de Lichtfabriek in Haarlem plaats. Deze dag is bedoeld voor (potentiële) opdrachtgevers (zoals ambtenaren ruimtelijke ordening bij provincie en gemeenten, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en planologen) en culturele opdrachtnemers (zoals kunstenaars en landschapsarchitecten). Het symposium biedt zowel plenaire presentaties als actieve kleine werkgroepen, waarin deelnemers onder de inspirerende leiding van deskundige moderatoren met ontwikkelaars en uitvoerders praktijkvoorbeelden uitdiepen. Inmiddels is het maximaal aantal deelnemers (125) voor het symposium bereikt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst. Klik voor meer informatie hier.
K.I.P komt
Feestelijke presentatie CBK Noord-Holland
Het eerste nummer van magazine K.I.P (Kunst in De Provincie) is bijna klaar! CBK Noord-Holland grijpt deze gelegenheid aan om zich als nieuwe afdeling aan u te presenteren. Deze presentatie vindt plaatst na het symposium op 22 juni 2005, van 16.00-18.30 uur in de Lichtfabriek in Haarlem.
Rinske Kruisinga, gedeputeerde Zorg, Welzijn en Cultuur van de Provincie Noord-Holland, zal de eerste K.I.P overhandigen aan beeldend kunstenaar R.W. van de Wint. U bent van harte welkom om met ons het glas te heffen tijdens deze presentatie. Videokunstenaar Danielle Kwaaitaal en Dansgroep Krisztina de Châtel zorgen voor een bijzondere beeldende omlijsting.
In verband met de catering en zaalcapaciteit vragen wij u om uw komst aan te melden bij .
Prijsvraag Recreatie Actueel
Vóór 15 juni 2005 kunt u nog een voorstel indienen voor de prijsvraag Culturele Planologie. CBK Noord-Holland organiseert deze prijsvraag samen met de Provincie Noord-Holland. De prijsvraag is bedoeld voor culturele opdrachtnemers zoals kunstenaars, landschapsarchitecten en planologen. Het onderwerp van de prijsvraag is het recreatiegebied Geestmerambacht ten noorden van Alkmaar, waar een grootschalige herinrichting en uitbreiding in voorbereiding is. Het winnende voorstel wordt beloond met
€ 1000. De presentaties van de genomineerden en de prijsuitreiking vinden plaats op 22 juni 2005 tijdens het symposium Plannen met Verbeelding in de Lichtfabriek in Haarlem.
Klik hier en meld u aan!
Myra de Vries
Tip: Art & Activity in Noord-Holland
In Kunsteyssen, het nieuwe centrum voor hedendaagse kunst en cultuur in Alkmaar, zijn van vrijdag 3 juni tot en met zaterdag 2 juli 2005 vier tentoonstellingen te zien. De kunstenaars Marten Winters, Harry Gerritz en Myra de Vries exposeren hun werk. Ook zijn van diverse kunstenaars voorstellen voor het Droomproject (Wat zou jij doen als je een project zou mogen realiseren in de oude kaasfabriek?) te zien.
Voor meer informatie over deze exposities zie .

Heeft u een suggestie voor deze rubriek? Mail deze dan voor 1 juli 2005 naar . Ook kan CBK Noord-Holland uw activiteiten op het gebied van kunst en vormgeving in de provincie Noord-Holland in de agenda op de website opnemen. Neem voor meer informatie contact op met .
Oproep voor kunstenaars
De kinderkunstenaar zoekt ondernemende kunstenaars
Bij De Kinderkunstenaar maken kinderen vanaf 4 jaar individueel of in een groep grote schilderijen onder begeleiding van een kunstenaar. De Kinderkunstenaar wil het concept uitbreiden naar meerdere locaties in noord en midden Nederland en zoekt nog Noord-Hollandse kunstenaars met een eigen werkruimte. Interesse? Kijk voor meer informatie op .
Vragen en opmerkingen
Heeft u opmerkingen, vragen of suggesties over deze nieuwsbrief? Mail dan naar .