created
in
n-h
 
Paarlen voor de Zwijnen

Het project Paarlen voor de zwijnen heeft vijf uiteenlopende ontwerpen voor varkensspeeltjes opgeleverd. Tussen 19 juli en 12 augustus kon het publiek op deze site op hun favoriete ontwerp stemmen. De eindstand was:

1. Wroezelaar, Sharon Geschiere (42%)
2. Piggy Wiggy, Barbara Vos (33%)
3. Pig Roulette, Andrew March (10%)
4. De toverbal, Eva Meijer (6.%)
5. Piggy Toys, Irma Horstman (6.%)

Verschenen in de pers

Bekijk het item van het NOS Journaal op 20 juni en lees de artikelen die in de digitale media verschenen zijn
lees meer
Nog meer voorbeelden

van succesvolle samenwerkingsprojecten tussen kunstenaars en bedrijven en instellingen
lees meer

Ontwerpen Paarlen voor de Zwijnen


vergroot afbeeldingSharon Geschiere - Wroezelaar
1. Wroezelaar - Sharon Geschiere
Het ontwerp van Geschiere bestaat uit cilinders die op een bijzondere wijze zijn vormgegeven. De cilinders kunnen op verschillende manieren in de bestaande varkensstallen geplaatst worden en zijn gevuld met aantrekkelijke materialen voor varkens. De producten zijn duurzaam en hebben na plaatsing geen onderhoud meer nodig. Er kan één cilinder per stal aan een ketting gehangen worden, maar het product kan ook uitgebreid worden.
Lees verder >>
vergroot afbeeldingIrma Horstman - PiggyToys
2. PiggyToys – Irma Horstman
PiggyToys is een verzamelnaam voor een productreeks van eetbare, vreemd gevormde objecten voor varkens. De basisingrediënten voor de PiggyToy zijn de normale varkensvoedingsmiddelen, maar met meer smaak, kleur en geur variatie. Denk aan het wortel-oranje, bietenrood, zoete melasse of zoute mineralen. De combinatie met kunststof of sterke plantaardige vezels zorgt ervoor dat het varken veel moeite moet doen om een PiggyToy te kunnen eten.
Lees verder >>
vergroot afbeeldingPig Roulette - Andrew March
3. Pig Roulette - Andrew March
Pig Roulette is een snoepautomaat/speelobject voor maximaal vier varkens. Het object is bedacht om het wroetgedrag, de intelligentie en sociale samenwerking te stimuleren. Droog voer wordt gebruikt als stimulans en beloning. In het ontwerp staat een wiel dat in één richting draait centraal. Onder het wiel zitten vier klepjes, één voor elk varken. Om het spel te spelen moeten de varkens het wiel draaien en intussen de klepjes openen om te zien of er een beloning (extra lekker eten!) uit is gekomen, of niet…
Lees verder >>
vergroot afbeeldingToverbal - Eva Meijer
4. De toverbal – Eva Meijer
De toverbal voor varkens is een kegel die bestaat uit verschillende lagen die allemaal opgegeten of gesloopt kunnen worden waarna er steeds een nieuwe laag zichtbaar wordt. Doordat elke laag anders is, blijft het interessant voor de varkens. De toverbal wordt met een ketting aan het plafond of de muur bevestigd waardoor hij niet in de stal kan rollen of vies kan worden. Varkens kunnen samen of alleen aan de bal knagen.
Lees verder>>
vergroot afbeeldingBarbara Vos - Piggy Wiggy
5. Piggy Wiggy - Barbara Vos
De Piggy Wiggy is een wipwap voor varkens waar zij over heen kunnen lopen. De wip komt niet ver naar boven, zodat de varkens niet schrikken wanneer de wip beweegt of wanneer er een ander varken op gaat staan. De wip kan tevens roteren.
Lees verder >>