nieuwsbrieven


 

Nieuwsbrief 15 CBK Noord-Holland - vervolg


  foto's Bert Nienhuis
  Toeval gezocht gaat door!
  Het educatieproject Toeval gezocht (voorheen Zoeken en vinden) gaat door. Met de recente toezegging van het VSB fonds zijn voldoende fondsen gevonden om het project vol vertrouwen uit te voeren! Ook het Mondriaanfonds en het Prins Bernhardfonds steunen het project.

  Toeval gezocht is een project voor jonge kinderen met vijftien kunstenaars op vijftien scholen bij de tentoonstelling van Heringa/Van Kalsbeek in het Stedelijk Museum, Amsterdam, geïnspireerd door de Reggio Emilia-benadering.
  Inmiddels zijn vijftien kunstenaars geselecteerd uit de grote stroom van 210 aanmeldingen. Ook de deelnemende scholen zijn bekend. Daarnaast hebben bijna 30 stagiaires van de Academie voor Beeldende Vorming en de PABO zich aangemeld.
  De werkbijeenkomsten voor alle deelnemers; kunstenaars, leerkrachten en stagiaires worden van eind mei tot half juni gegeven. Een ateliariste (pedagogisch kunstenaar) en pedagoog uit Reggio Emilia zullen één van de werkbijeenkomsten verzorgen.

  Op de website www.toevalgezocht.nl is vanaf begin augustus het project van week tot week te volgen.
  Toeval gezocht is een samenwerking tussen Kunst en Cultuur Noord-Holland, het Stedelijk Museum Amsterdam, de Steunpunten Kunsteducatie Noord-Holland en Huisingh Advies en Projecten.

  Terug >>>>>

  Oproep commissieleden CBK Noord-Holland
  CBK Noord-Holland zoekt beeldend kunstenaars en vomrgevers voor de selectiecommissies van zowel het kunstenaars- als van vormgeversbestand. Al ruim 350 kunstenaars uit Noord-Holland maken gebruik van de gratis mogelijkheid om hun werk op een persoonlijke pagina te presenteren op de website van CBK Noord-Holland, cbknh.nl. Een deel daarvan is ook te zien op de landelijke website www.kunstenaars.nu. Vormgevers kunnen hun werk ook presenteren in dit online bestand. Een selectiecommissie beoordeelt de ingediende aanvragen voor opname in het bestand. Klik hier voor meer informatie over de procedure.

  Het CBK Noord-Holland zoekt:
  - Drie leden voor de commissie voor het kunstenaarsbestand, waarvan één lid uit Noord-Holland (exclusief Amsterdam) en twee leden buiten Noord-Holland (inclusief Amsterdam)
  - Twee commissieleden voor het vormgeversbestand waarvan één lid uit Noord-Holland (exclusief Amsterdam) en één lid buiten Noord-Holland (inclusief Amsterdam)

  Van de leden voor beide commissies verwachten wij een generalistische kennis van het kunstenveld en een uitgebreide vakkennis van een bepaalde discipline. In de commissie streven wij naar een evenredige spreiding van verschillende disciplines en leeftijden.
  Als vergoeding ontvangt u € 225,- per selectieronde (vacatiegeld en beoordeling kandidaten vooraf).
  U kunt uw sollicitatie met motivatie, cv en documentatie van uw werk tot 24 mei 2007 sturen naar [email protected]. Voor meer informatie kunt u bellen met Ellie van den Bomen, tel. (023) 531 91 39. Op 4 en 5 juni 2007 worden sollicitatiegesprekken gevoerd.

  Terug>>>>

  vergroot afbeeldingfoto Lino Hellings
  Orbino open op 26 en 27 mei
  Op zaterdag 26 en zondag 27 mei is Orbino, het containerkunstwerk van Luc Deleu langs de N242 Alkmaar, geopend voor publiek. Geniet van het uitzicht en van de beschrijvingen en beelden van de kunstprojecten die hier de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.
  Via omroep REGIO22 (uitzendgebied van Multikabel in Noord-Holland op kanaal S20) is het meest recente kunstproject Filezwaaien ook op televisie te zien. De uitzendingen zijn op wo 16 mei van 15.30 uur tot do 17 mei 15.00 uur en zo 20 mei van 15.30 uur tot ma 21 mei 15.00 uur. De Amsterdamse cineast Andras Hamelberg filmt alle kunstprojecten.
  In de maand juni neemt kunstenares Eva Klee haar intrek in een mobile nomadisch laboratorium in de nabijheid van Kunstlab Orbino. Met geluidssculpturen, soundscapes, tekeningen en teksten reageert en communiceert ze met de 'dagelijkse nomaden' op de N242. Volg de ontwikkelingen op

  Terug>>>>

  Herinnering: Belgische vormgeving in Museum Waterland
  In de vorige nieuwsbrief stond de tentoonstelling in Museum Waterland (Purmerend) over Nieuwe Belgische Vormgeving I en II al vermeld. Graag herinneren we u aan de opening van tentoonstelling deel I op 18 mei om 20.00 uur door Rob Huisman, directeur BNO (beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers).

  Samen met Museum Waterland organiseert Kunst en Cultuur Noord-Holland een mini-symposium voor Noord-Hollandse ontwerpers en MKB op 31 mei tussen 17.00 en 19.30 uur. De insteek is: Wat kunnen Noord-Hollandse ondernemers en vormgevers leren van Belgische collega’s over succesvolle samenwerking. John Valcke (directeur Design Vlaanderen) schetst de jongste ontwikkelingen op ontwerpgebied in België. Enkele Belgische vormgevers en bedrijven presenteren projecten en producten. Michiel Krechting (Lumiance) gaat in gesprek met de Belgische gasten en de zaal om de geheimen van het Belgische succes te ontrafelen. Meer informatie te verkrijgen bij:
  Expositie I: meubels, verlichting, accesoires en textiel van 18 mei – 24 juni 2007; Expositie II: glas, keramiek en sieraden van 29 juni – 5 augustus 2007, Locatie: Museum Waterland, Purmerend. Meer informatie op Afbeelding kast hieronder van Belgische ontwerper Casimier.

  Terug >>>
  Karin Bos Claus Leinenbach Linda Nieuwstad
  Tip uit Noord-Holland
  Zin in een inspirerend diner? RC de Ruimte organiseert regelmatig multi media diners ter ere van de kunstenaars die in kunstenaarsinitiatief exposeren. Op 12 mei opende IT IS ALL IN THE MIX met werk van Karin Bos, Harm Hollestelle, Mees de Jong, Manne Krak, Claus Leinenbach (opgenomen in kunstenaarsbestand CBK Noord-Holland), Linda Nieuwstad, Pieter W. Postma en Gerard Spaan. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 27 mei en sluit af met een diner.

  Op woensdag 23 mei geeft Linda Nieuwstad een lezing over de relatie tussen Kunst en Maatschappelijke thema's. De lezing van kunsthistoricus Marjolein Schaap over kunstinterventies in het publieke domein is verschoven van medio mei naar donderdag 7 juni. Schaap geeft een tweede lezing in september.

  Reserveren voor een diner of lezing via [email protected] is raadzaam in verband met het beperkt aantal plaatsen. Openingstijden tentoonstelling: do tot en met zo 13-17 uur en op afspraak (0255) 527 435. Adres: J.P.Coenstraat 51-55, IJmuiden. Voor meer informatie .

  Terug>>>