nieuwsbrieven
 
350 virtuele visite- kaartjes

In deze nieuwsbrief vindt u een introductie van nieuwe leden van het Noord-Hollandse kunstenaarsbestand.monument R.W van de Wint

Op 27 maart jl. is een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp 30 jaar geleden in Tenerife, gemaakt door R. W. van de Wint (mei 2006 overleden), onthuld. Het monument, een wenteltrap beschermd door een hekwerk, staat vlak bij het vliegveld waar het ongeluk plaatsvond. De trap slingert zich in een spiraal naar boven als symbool van oneindigheid.
Van de Wint: `Mensen vinden een monument mooi of lelijk, maar het gaat bij een monument om meer. Vooral de rituele betekenis van een plek is van groot belang. Monumenten zijn vaak plekken van verlangen, ze zijn projecties van onmacht, van de gebrokenheid van de menselijke geest. Dat gaat boven iedere vorm van esthetiek uit.`

Nieuwsbrief 14


Dit is de veertiende nieuwsbrief van CBK Noord-Holland. De nieuwsbrief verschijnt om de zes à acht weken en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen van CBK Noord-Holland en activiteiten in de provincie Noord-Holland.
Bram Boo bij Museum Waterland
lessen van onze zuiderburen
Samen met Museum Waterland in Purmerend organiseert Kunst en Cultuur Noord-Holland een bijeenkomst ter gelegenheid van de expositie Nieuwe Vormgeving uit België I en II . De insteek is: wat kunnen Noord-Hollandse ondernemers en vormgevers leren van Belgische collega’s over succesvolle samenwerking.

Lees meer >>>>>>>>>
Rondleiding Salon Culturele Planologie
salon culturele planologie hilversum
Op donderdag 16 maart stond de relatie Dudok en Hilversum op het programma van de tweede Salon Culturele Planologie die Kunst en Cultuur Noord-Holland organiseerde. Lees meer >>>>>
Willemijn Faber Was 2, 2006
Silvia Russel dagboekserie, 2004
100 tekeningen, courtesy LMAKprojects. foto: Henni van Beek
Els PetitBlack Crinoline, I can't talk,2002
Els Petit
350 in kunstenaarsbestand
De beoordelingscommissie van CBK Noord-Holland is op 22 maart jl. bij elkaar gekomen. Dertig kunstenaars zijn toegevoegd aan het kunstenaarsbestand waardoor het 350 kunstenaars bevat. Hierbij een korte introductie van enkele nieuwe leden.
Willemijn Faber. De dunne lijn tussen waardevol en waardeloos is de rode draad. Wat eens van waarde was verliest dit soms bijna onopgemerkt. Het kopje zonder schoteltje. Het zijn symbolen voor verandering, vergankelijkheid, weemoed, kwetsbaarheid, voor dat wat was. Het leven is een wankel evenwicht. Wat compleet en stabiel lijkt kan zo maar verstoord raken. Door deze in onnut geraakte spullen een plek in het beeldend werk te geven krijgen ze een nieuwe waarde.
Silvia Russel. Mijn werk gaat over actuele onderwerpen in de samenleving. Om de verhalen die hierbij horen zichtbaar te maken organiseer ik ontmoetingen voor verschillende groepen mensen waarbij ervaringen worden gedeeld. Ik ben op zoek naar het ongewone en het absurde. De verhalen en mijn indrukken vormen de basis van mijn tekeningen in voornamelijk zwart/wit. Voor het eindresultaat combineer ik beelden van anderen en van mijzelf tot nieuw werk.
Els Petit Opgeleid als modevormgever fascineert mij vooral de vorm van het menselijk lichaam. Met deze vorm als basis onderzoek ik wat de mogelijkheden zijn om het lichaam te vervormen, te benadrukken en af te zwakken. Ik zie de mode die ik maak als beelden zoals het werk van een beeldhouwer. Een kledingstuk zonder lichaam is niets.
kunstenaars- en vormgeversbestand een nieuw gezicht
Het online kunstenaars-en vormgeversbestand is in een nieuw jasje gestoken. Wat is er veranderd?
Snel en makkelijk zoeken: Bij binnenkomst op de zoekpagina kunnen bezoekers nu vrij zoeken in zowel het kunstenaars- als vormgeversbestand. Zoek op een snelle en makkelijke manier op trefwoord, naam of combinaties. Voor degenen die willen zoeken op geboortejaar of beschikbare kunstenaars voor een opdracht, kunnen speuren via gestructureerd zoeken. Of zoek kunstenaars en vormgevers via de kaart van Noord-Holland of zoek op afbeeldingen.
Overzichtelijke indeling pagina’s: De persoonlijke pagina’s hebben een nieuwe indeling, met grotere afbeeldingen en de werkbeschrijving op de pagina van binnenkomst. Geïnteresseerden kunnen kunstenaars of vormgevers nu direct benaderen via de ‘contactpagina’. Tot slot zijn de actuele tentoonstellingen duidelijker uitgelicht. Deelnemen aan deze vernieuwde database? Klik dan hier voor meer informatie.
www.kunstenaars.nu
Ook de landelijke database met professionele kunstenaars in Nederland heeft een nieuwe vormgeving en een verbeterd zoeksysteem. Via deze site zijn ruim 6000 kunstenaars van elf provinciale kunstcentra (waaronder het CBK Noord-Holland) en de kunstcentra in Den Haag en Rotterdam aangesloten.
trading places: back and forth
Prezent is het culturele samenwerkingsprogramma van de regio Pommeren (Polen) en de provincie Noord-Holland. In april start Prezent dat in het Pools zowel staat voor presenteren als cadeautje. Vandaag gaat de website online. Lees meer >>>>>
Prezent Foto: Ella Tilgenkamp R.W. Van de Wint, Stoomhuisje © Stichting De Nollen/Hendriktje Ruiter
tip uit noord-holland: de nollen
De Nollen, het totaalkunstwerk van R.W. van de Wint in het duinlandschap van Den Helder opent op 1 april met verruimde openingstijden en een nieuw werk: het Stoomhuisje. Lees meer >>>>>