nieuwsbrieven




 

Nieuwsbrief 13


Dit is de dertiende nieuwsbrief van CBK Noord-Holland, voorheen Kunst en Vormgeving Noord-Holland. De nieuwsbrief verschijnt om de anderhalve maand en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen van CBK Noord-Holland en activiteiten in de provincie.
Kunst en Vormgeving Noord-Holland wordt CBK Noord-Holland
Centrum Beeldende Kunst Noord-Holland is vanaf 5 februari 2007 de nieuwe naam voor CBK Noord-Holland. De website www.kunstenvormgeving.org veranderd in cbknh.nl.
CBK Noord-Holland adviseert en bemiddelt als u op zoek bent naar een kunstenaar, een kunstopdracht wilt verlenen of een manifestatie wilt organiseren. CBK Noord-Holland staat voor:
• Een digitaal podium voor kunstenaars en vormgevers op cbknh.nl, aangesloten bij de landelijke site www.kunstenaars.nu.
• K.I.P, een full colour kwartaalmagazine met artikelen, interviews en reportages over beeldende kunst en vormgeving in Noord-Holland.
• Informatie over actuele activiteiten in Noord-Holland in de tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief en de digi K.I.P, de online update van het magazine K.I.P.
• Een servicebureau waar kunstenaars én opdrachtgevers terecht kunnen voor het vergroten van hun deskundigheid.
Kortom: het CBK Noord-Holland brengt vraag en aanbod op het gebied van beeldende kunst en vormgeving in de provincie bij elkaar. Voor meer informatie over alle diensten van het CBK Noord-Holland zie cbknh.nl.
cbknh.nl uw favoriet?
Staat www.kunstenvormgeving.org in uw favorietenlijst? Vergeet dan niet de nieuwe naam over te nemen.
Heeft u een persoonlijke pagina in het kunstenaarsbestand? Dan verandert die in cbknh.nl/uweigennaam.
Uiteraard worden in beide gevallen bezoekers aan de oude website automatisch doorgeschakeld naar de nieuwe website.
Kunstenaars en vormgevers in: uitgelicht !
Nieuw op cbknh.nl is de rubriek uitgelicht. Elke twee weken staat een andere kunstenaar of vormgever uit het databestand op de homepage met naam en afbeelding van zijn/haar werk. Aan de rubriek is de persoonlijke pagina van de betreffende kunstenaar of vormgever gelinkt. De eerste kunstenaar die wordt uitgelicht is Marissa Evers.
Bent u opgenomen in het databestand? Kijk dan regelmatig op de site om te zien of je bent geselecteerd. Bent u nog niet opgenomen in het databestand, geeft u zich dan op bij
Aankondiging: 2e salon culturele planologie 16 maart, Hilversum
De vooroorlogse stedenbouwkundige- en architectonische ontwerpen van W.M. Dudok voor Hilversum waren geënt op de tuinstadgedachte. Vijftig jaar later is deze tuinstad door de verdichting nauwelijks meer herkenbaar. In de komende tijd dient Hilversum bovendien nog eens 3000 nieuwe woningen te realiseren. Bieden de originele uitgangspunten van Dudok nog aanknopingspunten voor vernieuwing of herstel van de tuinstad? Biedt de inzet van culturele planologie een nieuw perspectief voor de toekomst van Hilversum?
Op 16 maart 2007 buigen de deelnemers aan de 2e culturele planologie salon zich over deze vragen. In het programma (10 tot 16.30 uur) staan een excursie, een lezing over Dudok en een paneldebat. De bescheiden tentoonstelling culturele planologie: work in progress laat projecten in de omgeving van salonlocatie Museum Hilversum zien.
Neem contact op met als u een uitnodiging wilt ontvangen. Informatie over de eerste salon vindt u op cbknh.nl .
Vanaf 12 februari is hier het programma van de tweede salon op 16 maart te vinden.
Filezwaaien in Orbino
In de maand maart vestigt Lino Hellings zich tijdelijk in Kunstlab Orbino. Hellings is een interdisciplinair werkend kunstenaar in de openbare ruimte. Rond Orbino verzamelt zij nieuws over het fenomeen FILE, met als belangrijkste vraag: 'WAT BEWEEGT ONS?'. Hellings is een meester in het aanpassen van de werkelijkheid door er een druppel fictie aan toe te voegen. Schoonheid, ellende, humor, passie en magie die in het dagelijkse leven schuilen openbaren zich. Eén van de openbare acties is het FILEZWAAIEN. Denk hierbij aan de tekst 'EN.....LEKKER GEWERKT?', die jarenlang te lezen was bij de IJtunnel in Amsterdam. Lees hier meer over Kunstlab Orbino.
Tip uit de provincie: OVER BEELD EN GELUID in Hilversum
Tot en met 6 mei is in Museum Hilversum de tentoonstelling OVER BEELD EN GELUID te zien. De expositie valt samen met de nieuwe huisvesting van het te Hilversum dat ontworpen is door Neutelings Riedijk Architecten. De gevel, die bestaat uit gekleurd reliëfglas met momenten uit de Nederlandse televisiehistorie, is vormgegeven door Jaap Drupsteen.
In de expositie zijn van beide ontwerpers schetsontwerpen, maquettes, foto's en films te zien van de ontwikkeling en de totstandkoming van het gebouw en de glasgevel. Naast werk in relatie tot het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid tonen de exposanten een keuze uit hun overige, recente oeuvre.
Tijdens de tentoonstelling OVER BEELD EN GELUID presenteert Geschiedenis TV een retrospectief rond het televisiewerk van Jaap Drupsteen. Een groot aantal van zijn baanbrekende tv-producties wordt opnieuw uitgezonden. Te bekijken via digitale televisie (raadpleeg uw kabelmaatschappij) en internet:
Het museum is open: di t/m za: 11-17 en zo: 12-17 uur. Kijk op voor meer informatie. Adres: Kerkbrink 6, Hilversum.