nieuwsbrieven
 

Nieuwsbrief 11


Dit is de elfde nieuwsbrief van CBK Noord-Holland. De nieuwsbrief verschijnt om de zes à acht weken en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen van CBK Noord-Holland en activiteiten in de provincie Noord-Holland
vergroot afbeelding vergroot afbeelding vergroot afbeelding
Spectaculair uitzicht op N242
Op 4 oktober is Orbino, het containerkunstwerk van de Belgische kunstenaar Luc Deleu, geplaatst langs de N242. Het kunstwerk bestaat uit vijf, vuurrode gekoppelde zeecontainers die een uitkijktoren vormen bij de bouwput van de nieuwe provinciale weg. Tot begin 2008 staat Orbino in Alkmaar nabij de kruising Nieuwe Schermerweg / N242. Orbino vormt onder de titel Kunstlab Orbino een inspirerend podium en werkplek voor acht kunstenaars. Frederieke Jochems zal in december Orbino als werkplek gebruiken. Voor meer informatie over haar bijzondere kerstproject, zie
Kunstlab Orbino is onderdeel van het Kunstprogramma N242, dat Kunst en Cultuur Noord-Holland in opdracht van de Provincie Noord-Holland organiseert.
Wilt u Orbino bezichtigen? Klik dan hier voor meer informatie. Voor het ontvangen en informeren van bezoekers is Kunst en Cultuur Noord-Holland op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen optreden als gastheer of gastvrouw.
vergroot afbeelding
Vooraankondiging Culturele Planologie Salon 12 december 2006
Op dinsdag 12 december tussen 16.00 en 19.30 uur vindt de eerste Culturele Planologie Salon plaats die Kunst en Cultuur Noord-Holland organiseert.
In een doorontwikkeld land als Nederland zijn vormgeving van inspirerende en duurzame woningbouwlocaties, inrichting van bedrijfsterreinen, transformaties van agrarische gebieden, herinrichting van industriële complexen en waterbeheersing aan de orde van de dag. Culturele planologie is een beleidsmiddel om de kwaliteit van de ruimtelijke ordening te stimuleren, te ontwikkelen en vorm te geven. Kunst en Cultuur Noord-Holland wil de aandacht voor de ruimtelijke kwaliteit bevorderen. Tijdens de Salon wordt aandacht besteed aan bovengenoemde thema's. De Salon richt zich op partijen die actief zijn op het gebied van ruimtelijke ordening. In het voorjaar volgt een symposium waarvoor in de Salon van 13 december de bouwstenen worden gelegd.
Plaats: Kunst en Cultuur Noord-Holland, Gouden Zaal, Nieuwe Gracht 7 in Haarlem. Binnenkort vindt u meer informatie op onze . Voor vragen kunt u contact opnemen met .
vergroot afbeeldingFloor Max Janske Megens Anneke Copier', '');">vergroot afbeeldingAnneke Copier
Vormgevers op www.kunstenvormgeving.org
Naast kunstenaars krijgen nu ook vormgevers de kans zich met een persoonlijke pagina te presenteren op . Met het vormgeversbestand biedt Kunst en Cultuur Noord-Holland vormgevers een podium waarmee ze in contact kunnen komen met potentiële opdrachtgevers. In de persoonlijke pagina is ruimte voor tien afbeeldingen, een link naar een eigen website en uitgebreide gegevens over de beroepspraktijk. Net als de kunstenaars, krijgen de vormgevers een persoonlijke link (www.kunstenvormgeving.org/voornaamenachternaam) en een persoonlijke teller zodat ze het aantal hits kunnen bekijken. Interesse? Meldt u zich dan aan bij . U krijgt daarna verdere informatie per post toegestuurd.
Tentoonstellings-agenda op kunstenvormgeving
Maakt u al gebruik van de tentoonstellingsagenda op www.kunstenvormgeving.org? Wilt u:
• Gratis promotie voor activiteiten van uw organisatie?
• Directe aansluiting bij uw doelgroep?
• 24 uur per dag op een gemakkelijke manier agendagegevens op onze website plaatsen?
Kunst en Cultuur Noord-Holland biedt tentoonstellingspodia de mogelijkheid activiteiten en afbeeldingen in de agenda op onze website te zetten. De agenda is gemakkelijk te beheren. Met de inloggegevens die u bij aanmelding ontvangt, kunt u 24 uur per dag bij uw agendagegevens. Voor meer informatie of aanmelding voor agendabeheer kunt u contact opnemen met
vergroot afbeeldingVormgeving Michael Kolf
K.I.P: magazine en digitaal
Eind september is nummer 4 van het magazine K.I.P weer verschenen met artikelen over kunst in de openbare ruimte, kunst als sociaal bindmiddel, de kunstenaar Marc Ruygrok en een spread van Hellen van Meene. Heeft u K.I.P niet ontvangen? Meldt u dan aan op www.kunstenvormgeving.org voor een gratis abonnement en mail naar voor een exemplaar van het laatste nummer. In het archief op de site zijn alle nummers te bekijken in pdf.
Nieuw op de site is de digi K.I.P pagina met nieuws over beeldende kunst en vormgeving uit de provincie Noord-Holland. Lees hier meer over gebeurtenissen, speciale tentoonstellingen, prijswinnaars, beurzen en beeldende kunstprojecten die te snel gaan voor magazine K.I.P en te groot zijn voor onze agenda. Elke week wordt de pagina ververst. Mail uw nieuwsflitsen naar de .
vergroot afbeeldingMuseum Waterland is in 1976 opgericht op initiatief van kunstenaars en particulieren uit Purmerend en omgeving. In de afgelopen 30 jaar werden meer dan 300 tentoonstellingen en manifestaties georganiseerd. In 1984 werd een start gemaakt met de kunstuitleen. Daarna kwam de museumwinkel met kunstvoorwerpen voor dagelijks gebruik. In 1997 is begonnen met het aankopen voor de Kollektie Waterland..
Tip: Vereniging Museum Waterland bestaat 30 jaar
Van 13 oktober tot 19 november wordt het 30-jarig bestaan van Museum Waterland gevierd met twee tentoonstellingen met werk van 52 kunstenaarsleden. Tot 29 oktober gaat het over De schilderkunst en vanaf 1 november zijn het Overige technieken. Ook zijn er 30 keramische jubileumborden te zien, waarvan een aantal ook te koop is. Meer informatie over de jubileumtentoonstelling is te zien op