nieuwsbrieven
 

Nieuwsbrief 6


Dit is de zesde nieuwsbrief van CBK Noord-Holland. De nieuwsbrief verschijnt om de zes à acht weken en houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen van CBK Noord-Holland en activiteiten in de provincie Noord-Holland.
Foto's: Jeroen Kramer
Het Weeshuis voor de Kunst
Heeft u een beeld, maar heeft u hier (tijdelijk) geen plek voor?
Wilt u een kunstwerk toegankelijk maken voor een breed publiek?


Henk Wesselius, algemeen manager van Kennemer Duincamping Bakkum in Castricum, komt met een oplossing. Hij creëert een nieuwe bestemming voor 'afgeschreven' kunstwerken door het campingterrein ter beschikking te stellen als Weeshuis voor de Kunst. Op deze manier wordt het beeldenpark een aangename en inspirerende plek en komt een breed publiek (campinggasten, dagjesmensen en wandelaars) in contact met beeldende kunst. Een kunstwandelroute en educatief programma onder het motto 'Kunst op Vakantie' completeren het aanbod.

Het voordeel van opname van uw kunstwerk in het Weeshuis voor de Kunst
- Naamsbekendheid voor u als kunstenaar of voor uw gemeente, organisatie of bedrijf. Wordt uw kunstwerk onderdeel van het weeshuis, dan wordt daar o.a. aandacht aan besteed op , deze digitale nieuwsbrief en in een persbericht.
- Uw kunstwerk op een unieke plek, midden in een bosrijke omgeving.
- Uw kunstwerk wordt deel van het toeristisch en educatief aanbod in de gemeente Castricum.

De rol van CBK Noord-Holland
CBK Noord-Holland ondersteunt het initiatief van Kennemer Duincamping Bakkum met raad en daad. Zij adviseert bij de beoordeling en selectie van de kunstwerken en een inrichtingsplan van het beeldenpark. Stichting Beeldrecht is bij het project betrokken om de juridische aspecten die aan de overdracht zijn verbonden in goede banen te leiden.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp. Wilt u direct een kunstwerk aanmelden? Klik dan hier voor het aanmeldingsformulier of neem contact op met .
Daphne de Groot - Detail (2004) Stefan Kasper - Z.T. (el hero) (2005)
63 nieuwe kunstenaars in het bestand
De afgelopen maanden heeft weer een flink aantal kunstenaars zich aangemeld voor het Noord-Hollandse kunstenaarsbestand. Op basis van de beoordelingsronde van begin november zijn drieënzestig nieuwe kunstenaars in het kunstenaarsbestand op opgenomen. Op dit moment zijn er maar liefst 177 kunstenaars in het bestand te vinden.

Jong Noord-Holland
Voor de eerste keer zijn er kunstenaars in de categorie Jong Noord-Holland opgenomen. Deze kunstenaars hebben de academie onlangs verlaten. Een van hen is Daphne de Groot die in 2004 afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij tekent onder andere menselijke figuren; bloot en op groot formaat. De sporen en de fouten van het tekenen laat Daphne de Groot in haar werk staan. Zij vindt het proces even belangrijk als het resultaat, de tekening krijgt daardoor meer leven.
Stefan Kasper, in 2004 aan de Academie van Beeldende Vorming in Amsterdam afgestudeerd, had in het eerste nummer van K.I.P een spread. Zijn werk ontstaat onder andere uit jeugdherinneringen en hij gebruikt onderwerpen als mens en dier. De beoordelingscommissie wilde het werk van Stefan Kasper vanwege zijn bijzondere kwaliteiten extra onder de aandacht brengen. Daarom is zijn werk ook opgenomen in de categorie Selectie Noord-Holland. Verder vindt u in de categorie Jong Noord-Holland werk van Karel de Boer en Ruud Kuipers.

Ook net afgestudeerd aan de academie? Dan kunt u zonder beoordeling door een commissie direct worden opgenomen in de categorie Jong Noord-Holland van het Noord-Hollandse kunstenaarsbestand. Meer weten? Neem dan contact op met .
Agendafunctionaliteit uitgebreid
Nu ook ruimte voor een afbeelding
Wilt u de activiteiten van uw organisatie extra onder de aandacht brengen in de agenda van onze website? U kunt nu, behalve een wervende tekst, ook een afbeelding aan het agenda-item toevoegen. Zo heeft de bezoeker een goede indruk van de tentoonstelling of activiteit. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met .
Foto: Jeroen Kramer
K.I.P 2 komt...
Foto: Memar Ducth
Art & Activity Noord-Holland
Tentoonstelling United Colors of NL
Nederland is multicultureel. Maar komt dit ook tot uiting in haar architectuur? Houdt een architect met het ontwerpen überhaupt rekening met de samenstelling van de samenleving? Steeds meer architecten zien een uitdaging in deze problematiek. Projecten die in deze expositie aan de orde komen zijn een Islamitische begraafplaats, multicultureel rouwcentrum, kosmopolitische straat, de poldermoskee, diverse badhuisstudies en woningbouwproject Le Medi.
De expositie United Colors of NL is nog tot en met 27 november 2005 te zien in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.

Meer informatie over het ABC Architectuurcentrum vindt u op .