openbare
ruimte


 


naar kunstlab orbinbo

lees meer

orbinodroom winnaars


  Kunst en Cultuur Noord-Holland heeft als partner in Kunstlab Orbino in oktober 2007 de wedstrijd Orbinodroom uitgeschreven om omwonenden van Orbino de kans te geven hun droom te verwezenlijken in dit unieke kunstwerk. Vanwege de vele originele inzendingen zijn uiteindelijk vier winnaars gekozen die in december 2007 en januari 2008 hun Orbinodroom realiseerden.
  Bezoeker fototentoonstelling 'Zijn we waar we dromen' Fototentoonstelling 'Zijn we waar we dromen?'
  Orbinodromen uitgevoerd
  Op 1 en 2 december 2007 heeft Eveline Altena als eerste haar Orbinodroom Zijn we waar we dromen?verwezenlijkt. Ondanks het slechte weer kwamen er de hele dag door mensen binnenlopen die nieuwsgierig waren naar de foto’s die Eveline Altena op straat van hen gemaakt had. Een aantal bezoekers heeft meteen live via Radio Orbino antwoord kunnen geven op de vraag: 'Waar was je toen de foto gemaakt werd en waar wilde je zijn op dat moment?'.

  In het weekend van 5 en 6 januari 2008 besteedde fotograaf tijdens zijn Orbinodroom aandacht aan het culturele fenomeen Hollands Licht. Het Hollands Licht is te mooi om daar klakkeloos aan voorbij te gaan, vindt fotograaf Joris Komen. Iedereen zit wel eens in de trein, in de auto of loopt over straat, op die momenten vergezeld van indrukwekkende wolkenluchten. Vaak zijn die momenten voor veel mensen te schaars, er wordt klakkeloos aan voorbij gegaan. Om mensen hier meer bewust van te maken werd op 5 en 6 januari 2008 in Basisschool De Driemaster in Alkmaar de documentaire vertoond.
  In het weekend van 12 en 13 januari werd Orbino omgebouwd tot een nostalgische huiskamer en vond het zit zak concert plaats van de Alkmaarse zangeres Yori Swart met haar akoestische band.

  Met het nachtfotografieproject van Kaj ter Borgh werden de Orbinodromen op 26 en 27 januari afgesloten. Samen met andere fotografen organiseerde Kaj ter Borgh allerlei activiteiten rondom het thema nachtfotografie, waaronder een fototentoonstelling en het maken van nachtfoto's.